Group Controller för film- och eventproduktionsbolag

Gothenburg Studios och GötaFilm tillhör samma koncern och är mitt i en spännande och expansiv tillväxtfas med ökande antal projekt.  Båda bolagen är baserade i Göteborgs filmfabrik på Lindholmen i Göteborg där det under de kommande åren planeras 10-15 långfilmer, 4-5 TV- serier, ett stort antal reklamfilmer samt olika events inom musik, show och konferens.

Är du en kompetent och driven controller med spetskompetens inom IT? Är du en trygg och stabil ledare? Är du van av att arbeta i projektdrivna och dynamiska verksamheter?
Då vill vi gärna att du hör av dig till oss.

Beskrivning av tjänsten:
Rollen som Group Controller är ny. Vi har tidigare haft ekonomiansvariga i respektive bolag men bygger nu upp en gemensam administration där du kommer att ha ett övergripande ansvar för att leda, kvalitetssäkra och utveckla våra strategiska ekonomi- och IT-processer. Du ingår i ledningsgruppen och kommer att samarbeta med både fast anställd administrativ personal och frilansande projektekonomer.

I dina övriga arbetsuppgifter ingår:

 • - Koncernkonsolidering och koncernbokslut
 • - Delårsrapporter och årsredovisning
 • - Budgetering och prognosmodeller
 • - Rapportering till företagsledning och styrelse
 • - Ledning av redovisningsekonom i det dagliga arbetet
 • - Bokslut för alla rörelsedrivande bolag i koncernen
 • - Likviditetsplanering och rapportering
 • - Resultatbudget & budgetuppföljning
 • - Bolagsdeklarationer
 • - I förekommande fall kontakt med Bolagsverket, advokater, försäkringsbolag, revisor, skattemyndigheter och finansiella institut
 • - Övergripande ansvar för ut- och inbetalningar inkl. löner
 • - Redovisning av filmernas producentintäkter (royalties), sammanställa redovisning från distributörer, samt fördela och redovisa vidare till samproducenter och finansiärer enligt avtal

Vem trivs här?
För att lyckas i rollen är du självgående, proaktiv och kan bidra med helhetssyn och beslutsunderlag. Du har ett strategiskt förhållningssätt och är tydlig i ditt beslutsfattande. Du är prestigelös och en god kommunikatör och känner dig bekväm i att hantera snabbt föränderliga kreativa verksamheter.

Vi ser gärna att du har:

 • - Relevant högskoleutbildning och minst 3 års arbetslivserfarenhet som ekonomichef - gärna i mindre organisation
 • - Erfarenhet av projektredovisning
 • - Goda kunskaper inom skatte- och arbetsrätt
 • - Mycket goda kunskaper inom Hogia och MS Officepaketet. Gärna även kunskaper i ett eller flera andra stora affärssystem
 • - Flytande svenska och engelska, både i skrift och tal
 • - Erfarenhet av film-, reklam- och eventproduktion är inte ett krav men ett stort plus

Som person är du trygg och har god känsla för service. Du är prestigelös och har en stor portion humor, vilket kommer att behövas under vår utmanande och spännande resa.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta på koncernens huvudkontor vid Polstjärnegatan 14, Lindholmen.

Skicka din ansökan via email till info@gothenburgstudios.se senast den 31 augusti. Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du frågor om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta vår koncern-VD Paul Blomgren på paul@gothenburgstudios.se.

I företagsgruppen ingår för närvarande Gothenburg Studios och dess underliggande varumärken, samt Sveriges äldsta oberoende produktionsbolag Götafilm, men koncernen förväntas växa organiskt i snabb takt.

 

logo_positiv

Förutom att hyra ut tre stora filmstudios, produktionskontor, filmteknik och fordon har Gothenburg Studios tre verksamhetsområden relaterade till produktion: Film, Reklam och Event. Vi har varit samproducenter till långfilmerna Ego och Dark Touch samt tv serierna Viva Hate och 30 grader i februari. Vi har också gjort flera tv-produktioner på uppdrag av Discovery Channel i Storbritannien. På eventsidan producerar vi företagsevent med de största eventbyråerna och arrangerar också flera event för allmänheten: t ex Julshow, Hisingsfestivalen och Filmfestivalens invigningsfest. Hos oss har det även arrangerats större konserter, t ex Stay Out West, Thåström och The Knife.

www.gothenburgstudios.se

gota_film_klappa_shadow_visitkort_50

Götafilm är ett oberoende produktionsbolag som levererar drama och dokumentärer för film och tv. Vi har producerat flera av de senaste 30 årens stora publik- och kritikersuccéer, t ex Simon och Ekarna, Ettor och Nollor, Det Mest Förbjudna, Bäst i Sverige, Det Nya Landet, Upp till kamp, Pojkarna, Maria Larssons Eviga Ögonblick; Ciao Bella, Offside, Saltön, Smala Sussie, Detaljer och många andra.

www.gotafilm.se